perjantai 27. huhtikuuta 2012

Tassunjälkiä

Dooddi, pari päivää taas menny niin jotten oo kirjootellu.
Eileen oltihin koirien kans Kauhajoella, Kiva Koirakansalainen -testis. Lenni suoritti hyväksytysti sen, Niilolla jäi pienestä kiinni. Ei haittaa, oon silti tyytyväinen molempiin ja Niiloki yllätti positiivisesti. :)

Tänään oon sitte melekeen koko päivän menny tukka putkella.. Aamu alakoo airanteolla, sen jäläkehen tallin siivous + muuta puunausta, kuusenoksien hakua mettästä, vintin siivousta jne.. Ja ny pyhitin aikaani vähä tälle blogilleki, uusiin tuota ulukonäköä ja siistiin nuota sivuja, yhyristelin niitä ym :) Kirjootin ittestäniki kyllä pitkän jutskun niin kas kummaa ku mä en tätä mokomaa osaa käyttää niin se katos sitte johonki bittiavaruutehen...

Keskiviikkona olin kuvaamas Tiian suomenhevoosoria, Pastorista. Mä tykkäsin kyllä kuvista mitä sain otettua. :)
Usvalla on menos ny toinen kipulääkekuuri, ja ainaki pikkuusen paremmalta näyttää. Ny pitää vaan toivoa parasta...
Hööm, mullei ny kyllä enää ajatus juokse tähän aikahan ehtoosta (toki ei se ny kyllä juokse muutenkaa!) niin mä pistän muutaman kuvan Patesta tähän loppuhun. :)







tiistai 24. huhtikuuta 2012

Järjen ääni

Dodii, pari päivää taas väliä kirjoottamisesta.. Maanantaina ei ollu mitää kauhian erikoosta, käytihin äiteen kans koirien kans vähä ajelulla ja juoksuttelemas niitä vapaana agilitykentällä.. ei sen kummempaa sille päivälle. 
Ehtoopäivällä ku tyhyjäsin turvekuormaa niin huitaasin vahingos ittiä tarikolla jalakahan ja yks piikki meni aika syväätte oikiahan pohkeesehen : / pitää käyrä tk:s varmahan ja olis hyvä uusia samalla jäykkäkouristusrokotus.
Vinttiki tuli siivottua perusteellisesti ja laatikoota kollattua, turhia tavaroota lenti menemähän.
Ehtoolla hevoosia tupahan ottaes Usvalla oli mulle ylläri, ei mikää kiva.. sen jalakatulehrus oli uusiutunu. Pari viikkoa sitte sillä ilmeni takases nestettä, kuumotusta ja se ontu tosi pahasti. Sain sille kipulääkettä, Metacamia, jota riitti neljäksi päiväksi. Lääke alakoo vaikuttaa jo toisena päivänä ja parantuminen näytti vauhrikkahalta ja hyvältä. Joka ehtoo oon kylymänny sen jalaat ja laittanu yhyristelmäpintelit yöksi takasihin. Ny se tosiaan sitte uusi, pitää siis uhurata toinenki 70e ja ostaa uus kipulääkes.. Ei sillä, oon kyllä valamis teköhön mitä vain jotta Usva paranoo :( ♥

Tänään on sitte ollu tälläänen ihan suht ok päivä, aamulla hoirin hevooset ja siivosin tallin, kuvaalin vähä myyntijutskuja ja kävin sitte puoliltapäivin terapias. Siä meni ihan hyvin, jäi taas helepottunu olo käynnistä. 
Ehtoopäivästä käytihin Riikan ja Windyn kans tunnin lenkki, mentihin ihanilla peltoteillä kivan selekiäs ilimas ja nätys maisemas :-) Pistän loppuhun kuveja sessuusta. 

Vielä 3 päivää pitää orotella jotta Jarnorakas pääsöö lomille.. mä sitte inhoan orottamista, höh.. Mutta onneksi loma kestää sitte tiistaihin asti =) ♥
Huomenna pitää mennä ääsjoelle työkkärihin ku sinne oli varattu mulle joku aika.. []{€$£@"#¤%&/, kiinostaa!

Torstaina ehtoolla onki sitte Kauhajoella koirien kans Kiva Koirakansalainen -testi. Ilimootin molemmat koirat sinne, saas nähärä kuinka käy! son sellaanen ihan perustesti, pitää istua, mennä maata, pysyä paikalla, tulla luokse kutsusta ja sitte kattotahan mm. mitenkä koira reagoo vieraasihin ihimisihin. Kerron sitte kyllä miten meni :-)

Niin joo, viime viikolla ilimootettihin koirat kahtehen ryhymänäyttelyhyn, ensimmäänen on 5.5. Kauhavalla ja toinen 6.5. Pietarsaares. Kauhavalle lähtöö molemmat, Pietarsaarehen Niilo ja Lenni tuloo vain turistiksi :) 
Sitte näyttelyn jäläkehen tuolloon sunnuntaina 6. päivä me mennähän Elinan kans Takalan Tallille Vetelihin, sielon Kari Vepsän hevooskurssia. Mä orotan sitä niin innolla!

Sanokaa muuten jos ottaa pattihin ku mä kirjootan murtehella tai jos on epäselevää tekstiä tai jotain! :) 
Ny niitä kuveja; 

Pojat nuunaa samaa kiveä :-D

Niilo vauhris!

Ja Lenni pomppaa :)

.. Niilo pomppaa..

Lenni loikkaa muurin yli

Niilo näyttää aiva hevooselta :D

Lenni peltotiellä, "wanaha kuwa" :)

Windy! ♥ ja hullunilime :D

Windy paimentaa Lenniä...

Niilo A:lla :)

Lenni renkaalla :)

Lenni spurttailee :)

Lenni ja Windy ♥

Siinä ne kulukoo rinta rinnan :)  

Hei olen iloinen Lenni ♥ ♥

Lenni ja Windy :) ♥

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ilman ikävää ei ole rakkautta, ei tunnetta kestävää.

Plaah, suunnitelmat kusee... meni hommat sitte uusiksi. Tatsilla oli jo suht varma ylläpito-ottaja, tuo josta kirjootin eileen jotta se lähtis Jalasjärvelle vuoreksi. Kahtehen viikkohon ei oo kuulunu kyseesestä ihimisestä mitää ja tänään päätti sitte ilimoottaa jottei se huolikkaa Tatsia. Huoh! ei muutaku uuret ilimootukset kehihin ja laitoon sitte ht.nettihinki vaikka oon sitä yrittäny kaikintavoon välttää, jottei sinne tarviisi laittaa.. asialla vaan alakaa jo olla kiirus.. 

Viikonloppu ny sitte oli ja meni, vähä kuinka sattuu.. Eileen oltihin Jarnon kaas vähä kuskina ja navikka ohojas meirät jonnekki stnan mettähän mihinkä jäätihin autolla sitte kiinni.. nicee, kello oli yöllä 2 ku oltihin siä mettäs.. onneksi sitte päästihin pois sieltä, rähinöören saavutamana.. moon niin hirviä ku mun palaa niin nopiaa pinna ja sitte mä huutelen rumia vaikken mihinää nimes niitä tarkoota. Onneksi Jarno tuntoo mun jo niin hyvin jotta se ymmärtää olla ottamatta niistä ittehensä :) 

Tänään harkkaaltihin sitte vähä näyttelyjuttuja serkkuflikan kaas, se lähtöö meirän avuksi Kauhavalle 5.5. ja Pietarsaarehen 6.5. Molemmat on ryhymänäyttelyjä. Lenni oli aiva intopiukiana ku juostihin ympyröötä ja kolomioota, Niilo samoon teki kaikkia ihime jänisloikkia :D Pistän loppuhun muutaman kuvan. 
Ehtoopäivästä sitte Jarnon piti lähtiä Koomajokia kohore ja sieltä sitte takaasi sotimahan.. onneksi se tuloo perjantaina sitte takaasi. Menispä tää viikko ny vain nopiaa. Lähärin sitte samalla ovenavauksella hakohon turvesta ja ehtoolla tuli mun kummit käymäs. Saatihin kummitärin kaas hyvät naurut ku leikiin Ninon kans laituumella, se teki taas niin hömelöjä kenguruloikkia jotta.. pitääs saara niitä vireolle.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mun hyvä ystävä kirjootti täs lähipäivinä ittellensä vaikiasta aiheesta, ja se rohkaasi vähä muaki jotta josko mäki kirjoottaasin ittelle vaikiasta aiheesta. Kysehän on siis tästä mun masennuksesta.
Masennus on seurannu mua reilut 2 vuotta, ja kunnollista apua mä sain vasta tän vuoren aluus ku marssiin teekoohin sitä pyytämähän. Kävin 2 kertaa depressiohoitajalla, joka oli tosi mukava ja asiallinen. Silti mua jotenki aharisti olla sielä. Teekoosta lääkäri laittoo mulle sitte hetimmiten lähetteen psykiatriselle poliklinikalle, josta tuliki sitte kutsu ja vastaanottoaika mielenterveyshoitajalle parin viikon päästä.

Mua ei eres hirviästi jännittäny mennä sinne, ku olin jo nähäny niin monenmoosta hoitajaa, psykologia ja lääkäriä. Yllätyyn positiivisesti, kun mua oli sielä vastas iloonen, leppoosa ja ystävällinen nainen. Ensimmäänen käynti oli ihan mukava, ja mulle jäi heti sellaanen fiilinki jotta tämon se oikia paikka. Tästä alakaa mun parantumisprosessi. Kävin muutaman kerran tällä vastaanotolla ja sitte sovittihin yhteesaika Jarnon kans (käyn siis kerran viikos tuola.), ja seki kerta meni hyvin. Mä pillitin koko iesuksen tunnin, välillä pahasta olosta ja välillä hyvästä. Tuon tunnin jäläkehen mulla oli kuitenki tosi helepottunu olo. 
Sielä istues ja jutelles mä tajusin pitkästä aikaa oikeen kunnolla, kuinka paljo Jarno musta oikiasti välittää. Se puhu musta niin ihanasti ja muisteli niitä aikoja ku alettihin olemahan, jolloonka tuo masennus ei ollu viä nostanu päätänsä.

Tästä muutama viikko etiäppäin mulla oli sitte lääkärin ja mth:n kans hoitoneuvottelu. Sitäkää mä en jaksanu jännittää juuri ollenkaa. Neuvottelun aikana mua alakoo kauhiasti aharistaa ja suoraansanottuna vituttaa se lääkäri ja sen tapa kysellä mun asioota.. ymmärrän toki jotta sen piti niistä tietää voirakseen teherä jatkosuunnitelman. Silti tuntu kauhian vaikialta kertoa kaikki asiat niin lyhyes ajas umpituntemattomalle. 
Hoitoneuvottelun tulos oli sitte se, jotta mun terapia jatkuu ja mun paranemisprosessi tuloo olemaan vähintään 2-3 vuotinen. Pitkä aikahan tuo on, mutta ei tästä paskasta niin vain nousta kahares viikos. Lääkityksen määrä tuplattihin.

Terapiahan tuli kuukauren tauko, ku tuo hoitaja jäi sairaslomalle + lomalle heti sen perähän, ja tällä viikolla olin sitte tosiaan pitkästä aikaa sielä. Ylihuomenna olis sitte taas aika. Oon tykänny kyllä kovasti siitä mun omasta terapeutista, se on kyllä justihin ku luotu auttamahan mua ja kuuntelemahan mun murehia.. Sitte ku mä tästä Kauhajoelle muutan, niin jatkan sielä sitte kans tätä hoitoa polilla.

Huh, mikä romaani tästä tuli : D toivottavasti joku eres jaksaa kiinnostua lukemahan. Ja loppuhun tosiaan niitä koirien kuvia ja kunniaa juoksuttaja Saimalle :-)

Niilo

Niilo

Niilo

Lenni

Lenni

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Tyhjässä huoneessa

Haiiii immeiset pitkästä aikaa! moon ollu niin rössöönnyksis ja tympäännyksis ja kaikkia jotten oo jaksanu vaivautua tänne asti.. Monesti on käyny mieles jotta poistanko vaan koko blogin ku ei oo keriinny kirjoottaa ja sitte ku kerkiääs niin on ollu niin väsy tai plaaaah. No enivei, josko mä lyhkääsesti listaasin mitä täs on tapahtunu muunmuassa..:

* Sain töitä sikalasta, johona jouruun lopettaa 3 viikon päästä astman takia. Prkl.
* Viikko tuon jäläkihin sain töitä hevoostallilta, josta sain kenkää toisena päivänä. Syynä tähän oli etten kelevannu kyseeselle tallille. (tierä sitte mikä se torellinen syy oli...)
* Käytihin Usvan kaas valamennukses johona tehtihin ihan perus käyntityöskentelyä ja rentoutumisharjootuksia.
* Käytihin myös rataharjootuksis Jalasjärven maneesilla, meirän ensimmäänen rata ikinä. Usvalla oon hypänny 3-4 kertaa ja mä oon menny rataa viimeksi 4-5 vuotta sitte.. lähärettihin vain kokeelemahan ja saatihin kyllä siitä hyvä kokemus :) Mentihin puomi-ristikko luokka ja 40-50cm. Molemmis luokis oli 8 estettä.
* Kävin Suvi Teräsniskan keikalla Kurikan Pitkäsjussis. ♥
* Ostin vihiroonki auton! Tällä hetkellä huristelen VW Golfilla, joka on 1.9 TDI vm. -03.
* Usvalla tuli takasihin jotaki tulehrusta, ilimeesesti liukastunu/venähtäny. Annoon kipulääkestä ja 2 viikon sairasloma on tällä hetkellä päällänsä. Näyttää kyllä jo paremmalta. Epäältihin jo kinnerpattiaki..
* Ja sitte ehkä isoon siirto mitä täs ny oon niinku tekemäs.. muutan takaasi Kauhajoelle. Ei mulla oikeen oo tää Korvalla mitää. Ei hevooskaveria jokka harrastaas ja olis apuna esim. maneesireissuulla ja esteharjootuksis, ei kunnon ystävää niinku mulla Kauhajoella on Satu. (toki yks uudehko tuttavuus on Riikka, jonka kans ollahan lähennytty nopiaa ja ollahan siis paita ja perse ♥).
Vien Usvan ja Ninon tallipaikalle, ja Tatsi lähtöö näillä näkymin ylläpitohon vuoreksi. Saisin vähä aikaa ja vapautta ittellekki iliman että oon aiva sitoonnuksis tähän kotia.
 Ja sitte ne yksityysasiat mistä ny en tää rupia huutelemahan, eikä sitä tarvi kaikkien tietääkkää. Oon kyllä kertonu niille joiren oon halunnu tietävän. On se muuten jännä, jotta tällääset ihimiset jotka on hyvänpäiväntuttuja eikä juuri mitenkää olla tekemisis eikä musta tykätä, mutta kas kummaa heti ku kuulevat jostaki jotta oon muuttamas/antamas Tatsia yp, niin heti ollahan niin kaveria ja urellahan. Ristus jotta ottaa kenttähän.
* Tänä aamuna pihalla orotti erikoonen yllätys. Soitin heti kahareksalta metsästysseuralle Pentilälle, joka tuli tähän paikanpäälle toteamahan jotta jäljet jokka meni meirän pihatiellä, kuuluu surelle. Ajojäljistä päätellen peräkanaa on menny kettu ja susi.
* Innostuun tänään lähtemähän ilimajoen riistavallille kuvaamahan mätsäreitä. Keli oli kyllä niin puosta, mutta teki hyvää ku sai olla vähä omiis oloosnansa ja kattella hellyyttäviä koirannaamoja. Kaks bernhardinkoiraa vei mun syrämmen aiva tyystin ♥ Mä joskus vielä haluan sellaasen ittelleni. Mullahan on ollu aikanansa "oma" bersku, joka tuli äiteen silloosen miesystävän mukana kuvioohin. Kontra oli valloottava persoona ja sain nauttia sen kaas yhteesestä elämästä kolomisen vuotta, kunnes sille tuli sydämen vajaatoiminta ja kasvain kuonohon.. Kontra jätti muhun pysyvän tassunjäljen. Parin viikon päästä tuloo 7 vuotta ku jouruun päästää irti... Ikävä on kova.

Nonni, siinä ny pienenpieni kooste.. josko loppuhun sitte kokuaas kuvia ja muutaman kipalehen. :)

Suvi ♥

Tälläänen fiilis on ollu taas aikasta useen...

Parhaimmistoa :) Juha ja Jarno♥ ja niiren välis itte kuningasmonni.. 
Takana sarvet esiin heittää Hietsu!

 Rakastuin ♥ 5,5 vuotias narttu.

Rakastuin toisen kerran ♥ 10kk uros.

Tälläänen ylläri se tämänaamuunen oli..

Virpiki kävi meitä kuvaalemas. :)



Jalasjärven rataharjootuksista.

Onko mulla pieni käsi vai surella isoo tassu...?

Tälläänen fiilis on tullu viimeesten viikkojen aikana, ku tuo pirun takatalvi 
senku hinkkaa erestakaasi!


Soon mun kaara.

Cassiksen varsa, vielä nimetön ori :)
om. Juha Rajala & Antti Marttala

Nymmä nukun!

Törnävän hautuumaalta. ♥