torstai 30. elokuuta 2012

Onnellinen sinä, onnellinen minä, ei me muuta tarvita

Tämäpäivä on menny taas aiva juostes. Heti aamusta hyppäsin auton rattihin ja ajoon seinämäelle, sielä olin ensi jalakaterapeutilla ja sen jäläkehen lymfas. Lymfa teki kyllä taas hyvää ja oli mukavan rentouttava. Huomattavasti paremmas kunnos tuo oikia jalaka ku eileen. Vasen jalakahan on siis ollu aluusta asti tosi hyvä, siinä ei oo juuri mitää moittimista, mutta tuo oikia on sitte tuon vasemmanki puolesta kipiä. 
Tuo oikia jalaka on niin lujaa paisuksis etten saa sitä eres koukkuhun ja nilikka on aiva pallo. Sisäänen verenvuotoki löytyy, nilikan molemmin puolin on hienot väritykset. 
Sain paljo jumppa- ja venyttelyohjeita, ja mulle sanottiin että voi mennä vielä 4 viikkoa ennenku pystyn aloottelemahan kävelyä. Ihan kiva!! mun menöö hermo nuohin keppiihin, ja ku mitää ei tosiaan pysty teherä. Jee jee mä aiva hypin ilosta. -_-

Huomenna Jarno tuloo lomille onneksi, mutta taitaapa taas mennä sen päivät töis. Olis niin kiva joskus ku meillä oli yhteestä aikaa muutaki ku nukkuminen. Se lähtöö aamusta töihin ja tuloo yöllä. Huoh. Joo joo mä tierän että maatilalla on töitä mutta vois ihan varmasti joskus sanoa, että on välillä munki kans. Talavella sitte ei oo niin hirviästi hommaa, mutta olis se ny joskus kiva kesäiltoja ja -päiviäki viettää yhyres. Talavella on aina pimiä ja kylymä. Joku mulle jo sanoo että oma vika, ku oon maataloon pojan valinnu. Pah! Ei se rakkaus ammattia katto. 
Mä rakastan Jarnoa yli kaiken enkä sitä haluaasi minkää ammatin takia jättää. PISTE.

Ens viikko näyttää ihan ookoolta, maanantaina meen kattomahan Tatsia (ei siitä ookkaa ollu ku puoli vuotta jo puhetta mutta ikinä ei oo keriinny tai aikataulut natsannu yhtehen) ja tiistaina olis estevalamennuksen kuvausta Tommin Tallilla, jos siis vaan ei sada eli keli sallii olla pihakentällä. 
Keskiviikkona on Seuraestekisat myllykyläs joita meen kyllä ihan varmasti kuvaamaan. Mä aiva kuvittelin että oon siihen mennes jo kovas kunnos että pääsen itte kisaamaan, no joo heps vaan. 
Torstaina olis Teuvalla epäv. agilitykisat, ja jos ne on pihalla niin meen kyllä kuvaamaan. Perjantaille ei oo sitte mitää, mut lauantaina olis heppojen mätsärit Lapualla ja sunnuntaina olis kansalliset koulukisat Uusikaarlepyys.. taitaa tosin jäädä väliin. Jalasjärvellä on seurakoulukisat, mutta taitavat olla maneesis joten en piittaa kuvata. 

Tänään oon pitkästä aikaa kattellu netistä ittelleni muutaman uuren pairan. Jos ne vaikka mahtuus mulle, täs sairaslomalla olles ku ei muutaku istuta ja syörä. Sitte joskus ku mä vaan nuosta kepiistäni pääsen, niin rupian taas laihikselle. :-D 

Oon täs parina päivänä teheny kuvia vuorelta 2010 ja ne on Suomenhevoosten kansallisista Ypäjältä, johona me oltihin Jarnon kaas kattomas (kyllä sain Jarnon puhuttua kaveriksi, oltihin oltu silloon vasta niin vähä aikaa jotta soli heleppo suostutella :P). Rupesin tuos ihimettelemähän jotta mikäköhän tuo yks kansio on konehella, ja sielon melekeen 2000 kuvaa. Kyllä, kakstuhatta. No ei muutaku aukaasin sen ja olin että no selevä, ei muutaku näitä sitte värkkäämähän :D Mä pistän tähän lopuuksi niitä kuvia muutaman, siihen asti mitä ny oon saanu tehtyä. 
Ja eikai siinä, mä varmahan kirjoottelen sitte viikonlopun jäläkihin maanantaina :) että heps vaan (kiitti Satu ku oot opettanu mulle tuon ;D)




Ratsu-Reima



Samuli

Tää oli mun ehdoton suosikki :) aiva mahtavan värinen ja tosi hienot nuo valakooset merkit!


Tosi upeeta hevoosia kaikenkaikkiaan. Pitää kyllä mennä toistekki!

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pimeä onni

Huooh viikko on puoles välis ja mä senku kepitän... Mä ny ajattelin että mä täs vaihees jo pääsen kävelemähän iliman keppiä mut paskanmarjat.. menöö käpy ku ei mitää pysty teherä, leivän ja voin ottaminen kaapistaki on kyllä vaikiaa :/
Estekisojen kuvat sain tehtyä maanantaina loppuhun ja larattua sivuulle, olimpas mä nopia :)) Pistän tähänki muutaman kuvan:


Reino vähä liiootteli esteen korkeutta.. :)





Nyt tää lähtöö Koskenkorvalle ja sieltä ääsjoelle, meen lymfautuksehen nuoren jalakojeni kans. Lymfays on vähä ku hieroja muttei aiva niin kovakouraanen :D son sellaanen reuntouttava hoito. Ja sitä kyllä kaipaanki! 
Jos sitte ehtoolla menis tallille tekeen pientä inventaariota ja pistelis myyntihin tarpeettomia kamoja.
Palatahan astialle...

maanantai 27. elokuuta 2012

Muistat vain itkusi omat, muistot haalenneet

Viikonloppu tuli ja meni, näkikö kukaa kumpaakaa tapahtumaa..? 
Perjantaina oli Teuvalla Tykistöprikaatin valatilaasuus, oltihin sitä kattomas Jarnon äiteen ja Jarnon paapan kans. Hieno tilaasuus, aurinko paistoo ja kurkkusalaatit oli miehekkäinä :D Jarno pääsi sitte sieltä lomille ja ikävä kyllä suuntas lähes samantien töihin, rehunteon aika. Meikäläänen siis vain istuskeli kotona ja piirtelin pitkästä aikaa. Voisin pistää kuviaki johonaki vaihees, ny minen jaksa. :-D

Lauantai meni lähestulkoon samanlaasis meiningiis, Jarno töis ja mä kotona jotain pitsiä nypläämäs. :D 

Sunnuntaina olin sitte kuvaamas Kurikan Myllykyläs seuraestekisoja, Satu lähti kaveriksi ja tietysti hovimatkustaja-kartanlukija Lenni oli mukana meiningiis. Kisat meni tosi kivasti kattelles siinä, sää suosi eikä eres kukaa tippunu raralla! Verkka-alueelle mä en niin vaharannu jotta tippuuko siä kukaa, mutta eipä tuo merkitte mitää kuhan raralla pysyy puo satulas. =D 
Kimurantteja kieltoja oli muutamia, niisten saanu sen kummemmin kuvia. Onneksi mulloli tuollaanen retkijakkara, ettei mun tarvinnu seisten kuvata ja yrittää keppieni kans siinä huhtoa. 








Sunnuntai-ilta sitte oltiin Jarnon kans, syötiin vähä herkkuja ja katottiin Täydellisiä naisia :DD Jarno on jääny vissiin vähä koukkuhun, ku se aina välillä vilikuuloo ku mä niitä katton ja sitte sitä ärsyttää ku sei tierä miten on johonaki kohtaukses käyny :D
Tänään ei oo tapahtunu mitää ihmeempää, tein loppuhun nuo eilisen kisakuvat ja ny ne parahillansa latautuu tuonne sivuulle. Menöö vain pieni ikuusuus ennenku ne on siä, niiton nimittäin ~350 kpl. 
Mullon jo kauhia ikävä hevoosen selekähän, haluaasin jo niin kovasti ratsastamahan.. Torstaina mullon fysioterapia, jotta kattotahan ny mitä siä sanotahan...

Huomenna olis sitte estevalamennuksen kuvausta Tommin Tallilla, toivotahan hyvää säätä. Ei tarviisi ny kyllä justihin sataa ainakaa vettä. Yöllä voi mun puolesta tulla vaikka hurun mykket, kuhan ei päivisin satelisi. 
Löysin täs konetta tyhyjennelles yhyren kansion, mihinä oli melekeen 2000 kuvaa. Siinä sitte pällistelin jotta mikäköhän tämä tälläänen kansio on, ja kansion avattuani sieltä paljastuu vuoden 2010 Suomenhevoosten mestaruuksista kuvia. Oltihin silloon Jarnon kans kattomas Ypäjällä ko. tapahtumaa. Mahtava tapahtuma oli, haluaasin mennä toistekki. Lisään neki kuvat sivuulle jahka vaan saan ne tehtyä ensi.. :) 

Nymmä viä hetken teen niitä kuveja ja mässään viinirypälehiä, huomenna päivä uus! Sommoro!

Ps. Usvalle tuli tänään aika söpö loimi ♥
Tiikerikuvioonen, pehemoonen fleece. Kuvas ei oo Usva, vaan poni jolta loimi tuli :)


perjantai 24. elokuuta 2012

Tää on hengen kuolio, ollut pitkään aikaan jo

Taas on viikko vierähtäny enkä oo kirjoottanu.. no jaa.
Viikolla ei oo tapahtunu mitää kummempia, tiistaina olin kuvaamas estevalamennusta Tommin  Tallilla ja keskiviikkona olin kuvaamas kaverin saksanpaimenkoiria, tähän muutama kuva: 










Kuvasivuulle tuloo sitte myöhemmin lisää kuvia koirista.

Torstai oli virallinen pussihousupäivä, otin vartavaste vähä rauhallisemmin. Satu oli mun apuna ja kävi mun kaas päivällä kaupas, kiitos =)

Tänään oli Teuvalla tykistöprikaatin valatilaisuus. Hieno tilaasuus ja hieno sää, aurinko paistoo. Oli kiva kattoa omaa rakasta, soli siä niin komiana ja miehekkäänä :-)
Ehtoopäivästä lähärettihin Jarnon kans hakohon Ninoa kesälaituumelta ja vietihin se talaveksi kaharelle hepalle seuralaaseksi ja tallinlämmittäjäksi :) hyvin tulivat heti toimehenki. Kuvia tuloo sitte ku jalakojeni kaas pääsen kuvaamahan. 
Ehtoo onki täs menny sitte aiva mopen puohon, ensi oli migreeni ja ikänä ku se antoo periksi niin se kipu meni aiva ohojuksena tuonne oikiahan jalakahan.. aargh!! mun menöö hermo, vaikka kuinka on ottanu särkylääkettä, laittanu kylymää, pitäny koholla jnejne niin ei mitää apua -.- mä revin tuon kintun kohta irti.
Olis ihan kiva päästä vähä keittiöön syömäänki muttemmä pääse eres keppien kans, tuo jalaka on niin huonona ny.

Huomenna oli tarkootus mennä äireen kaas kattomahan koiranäyttelyjä p-joelle, mutta mun on ny pakko ottaa vähä rauhallisemmin, mä en halua huomisehtooksiki tätä jäätävää jalakakipua kiitos.

Sunnuntaina kuitenki mä haluan mennä Kurikkahan kuvaamahan seuraestekisoja. Jos mä en sinne pääse niin piru on irti. Mur. 

Ny täs orottelen jotta Jarno kotiutuu töistä ja se vähä avittaas mulle sapuskaa napahan. Ei kai mun auta ku heittäytyä takaasi seljuun kintut kattua kohore... Soommoro.


maanantai 20. elokuuta 2012

En mitään, en ketään, alla ikivanhan auringon

Tsuppadui taas pitkästä aikaa... on taas ollu niin monenmoosta jotten oo jaksanu kirjoottaa, oon taas miettiny jotta poistanko tän jutskan vai piränkö.. olokohon ny viä hetken, liika kova vaiva poistaa :---D

Perjantaina olin jalakaleikkaukses (sitä on orotettu jo 5 vuotta, pitkä juttu en jaksa sen kummemmin selittää mutta kaikki sai alakunsa mopokolarista ja siitä asti on jalaat ja polovet aina vaivannu) ja pääsin samana päivänä onneksi kotia. Mun molemmista jaloista venytettiin akillesjänteitä, ja ny on kuukausi sairaslomaa. Leikkauksesta on ny siis 3 päivää ja kivut on pysyny aika hyvin kuris särkylääkkehillä, perjantai ilta oli kyllä kaikista pahin, aiva kauhiat kivut. 
Oon ny vähä jo yrittäny käppäällä iliman keppejä ja tänään vähä ajoon jo autolla. Aika nihkiää touhua, mutta paree seki ku ei mitää. Kyllä mä tästä viä paranen, ei te musta niin helepolla erohon pääse ;)
Sairaalas oli ihan hyvä olla, oli mukavia ja asiallisia hoitajia ja lääkäreitä. Ainut mitä jännitin oli se selekäyrinpuudutus, mutta ei se tuntunu oikeen mihinää. Enemmän tipan laitto otti kipiää. 
Oli kyllä jännä olo, ku yli puolet kropasta oli puutunu eikä pystyny liikuttaa mitää muutaku käsiä ja päätä :-D 
Nyt mullon kuukauren sairasloma, kerkiän hyvin miettiä elämääni, työtäni, maharollista koulutusta jne. (niinku mä ny en niitä jo muutenki paljo miettisi..)

Viimeesestä postauksesta huomasin unohtaneeni mainita, jotta 8.8. tuli mulla ja Jarnolla täytehen 2 vuotta yhteestä taivalta. On ollu niin hyviä ku huonojaki päiviä, mutta mitää en vaihtaasi pois. Kaikki ne huonotki hetket on opettanu meille jotain. Rakastan ♥
Toivottavasti vielä joskus on yhteinen oma tupa, omat hevoset omas tallis ja onnellinen avioliitto :-) tietysti myös pari koiraa ja kissaa pitää olla, ja oon luvannu ittelleni tuparilahjaksi kanin ;-)

Tänään on ollu taas aika monimutkaanen päivä. Mielialat on vaihrellu pitkin päivää päästä päähän. Pitkästä aikaa tuli itkettyäki oikeen kunnolla.. oma vika toisaalta ku oon kauan jo tunkenu surkiat ajatukset syrjään ja sitte ne tuli kaikki kerralla pihalle. Onneksi Jarno oli vierellä. ♥

Oon täs laatinu vähä kalenteria tapahtumista, mitä vois käyrä kuvaalemas. Lista näyttääs kutakuinki tältä lähiaikoona: 

* 25.8. Koirien ryhmänäyttely peräseinäjoella
* 26.8. Seuraestekisat kurikan myllykylässä
* 2.9. Ruska-match show (koirille) kauhajoella (voi toki olla että osallistun ite Lennin kans)
* 3.9. Ravit seinäjoella
* 5.9. Seuraestekisat myllykylässä (voi olla että osallistun ite Usvan kans)
* 6.9. Epäviralliset agilitykisat Teuvalla
* 8.9. Hevosten match show Lapualla (voi olla että osallistutaan Usvan kans)
* 9.9. Kansalliset koulukisat Uusikaarlepyyssä / Seurakoulukisat Jalasjärvellä
* 11.9. Tammanäyttelyt Seinäjoella
* 12.9. Hevosnäyttelyt Kurikassa
* 13.9. Varsanäyttelyt Seinäjoella
* 15.9. Aluekoulukisat Kokkolassa
* 16.9. Alue-estekisat Seinäjoella


Tuossa ny vähä alustavaa listaa, tokikaa kaikkihin en varmasti kerkiä. Huomenna oon menos kuvaamahan Tommin Tallille estevalamennusta, jos vaan sää sallii pihakentällä ratsastamisen. 
Nymmä heittäyryn vattani vierehen maata ja katton pari jaksoa Täyrellisiä naisia. Se on kyllä niin koukuttava sarja, ja se porukka on siinä niin ihanan veemäästä >:)

Loppuhun vähä guveja.

© Satu

© Satu

Kaverin koiranpentu nimeltään Toivo :-)

Tällänen fiilis tänään.

Olin kuvaamas tätä rakasta ystävääni repalepaita-Riikkaa :P Riikka käy ratsastamas pv-ruuna Irquinia, eli tutummin Iiroa. 

Ilmeet :-)


keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kyynel vierii, putoaa

Taas on kulunu aiva kiitettävästi aikaa erellisestä kirjootuksesta. Joo o, en tierä pitääskö tämä koko blogi heivata puohon ku tuntuu jottei tätä kukaa lue ja ku niin harvoon kirjootan :D

Täs on ny tapahtunu vähä kaikenlaasta, mm. alootin atrialla painepesijän hommis. Ihan suht ok hommaa, mitä ny työajat vaan aika persiistä ja eileen mulla sitte meni selekä, tänään kävin lääkäris ja sairaslomaa loppuviikko = seläs revährys. Ja kyllä, voin kertua jotta on se kipiä.

Sunnuntaina Usva muutti toiselle tallille, lähemmäs meirän kotia. Mullon ny sellaanen 4-5 km matkaa tallille, jotta voi pyörälläki kulukia :) aiva mahtava paikka, pääsi suoraa vihiriälle (siis ensimmäästä kertaa tänä vuonna, ja ny on kuitenki jo elokuu!!) löytyy kenttä ja estekalusto, kivat maastot sekä kaikenlisäksi kivaa porukkaa! Oon niin onnellinen nyt Usvan puolesta.

Tänään Satun kans irtojuoksutettiin Usvaa kentällä ja pikkuusen irtohypytettiin, mä aiva orotin jotta sieltä tuloo kunnon rallit mut mitäs sontaa vähä piehtaroontia ja yks pieru, soli siinä.. :D
Sunnuntaina olis kurikas Gymkhana kisat, ny pitääs vain päättää että meniskö kuvaamaan vai ittekki kisaamaan. Olis kiva mennä kokeelemaan, mutta toisaalta olis kiva vain kuvaallakki pitkästä aikaa. Hmm. :D Voi olla jotta mä kallistun ittekki osallistumahan. Jos niin sattuu, niin pistelen kyllä kuvia sitte jos sielä joku kuvaamas on.
Tähän välihin voisin ny pistää Usvasta kuvia tältä päivältä:






Ja kiitos vielä tosiaan Satulle avusta, mun hoviavustaja ;-D 
Huomenna olis ohjelmas ajelemista sinne sun tänne; meen kattomahan Ninoa jalasjärvelle, sieltä ajan käymäs Korvalla ja ehtoolla vielä Usva koppihin ja kopin kans toiselle tallille, ja sielä mennähän maastohon. Kiirettä pukkaa siis, mikä sairasloma?

Josko sitä menis kerranki nukkumahan ennen ku kello on yli puolenyön.. 
Loppuhun kaikkia järkeviä kuvia mitä oon löytäny :D 










Terveesiä lenkiltä :P