sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ohi vuodet pyyhkäisee, ne ei tänne majaa tee

Viikonloppu tuli ja meni, ei ollu paska häävi. Oli kuitenki kiva olla to ja pe navetas lemmuja hoitelemas! 

Mulla alootettihin nuo mielialaa tasaavat lääkkehet joku 2-3 viikkoa sitte, ja kyllä ne vain on hyvin vaikuttanu, se tuli toristettua perjantai aamuna. Menin aamulla navettahan ja sieltä aamutallihin, ja laskin hyvin että ku tallilta lähärin niin mulla oli tunti aikaa syörä, käyrä suihkus ja siistiä vähä kämppää ja ajaa vielä Koskenkorvalle. Lähärettihin äiteen kans Ähtärihin käymäs.
No, mä olin tulos tallilta ja tulin kyllä hiljaa tuohon yhtehen risteyksehen, ja siitä sitte hienosti meninki apukuskin puoli erellä suht syvähän ja jyrkkähän ojahan. Mullahan oli täs vaihees alla vielä kesärenkaat, jotka neki on sakkopallot. Siinä vaihees nappas vattasta, jotta voi saatari jos auto kääntyy katollensa. Muttei se onneksi kääntyny! Sattuu vielä hyvä tuuri, ku mun peräs tuli pari autoa ja niiren peräs sitte hinausauto! oli nopiaa toimintaa, ja mä pääsin pian sitte jatkamahan matkaa. Meinas kyllä vähä tulla kotona kiirus, mutta onneksi pääsin lähtemähän hyvisaijoon - jopa 10 min etuajas. 
Lääkkeiren vaikutus tuli huomattua sillä, jotta mä en sanonu yhyren ainuttakaa kirosanaa tuon auton ojahansuistumisen takia! mä en voi ittekkää oikeen uskoa sitä. Auto vain meni ojahan, istuun ratis ja sitte ku auto toppas ojanpohjalle niin tuumasin vain jotta "jaa vaissoo." =DDD


"Pakkasten tultua metsäjänis vaihtaa ruskean kesäturkkinsa harmaaseen syysturkkiin, joka talvella vaihtuu aivan vitivalkoiseksi talviturkiksa ja näin ollen saalistajien on vaikeampi erottaa sitä lumisesta maastosta. :))))
"

Vähä olovana vinttura näkymä.

Ähtärin reissu meni sitte ok, äiteellä oli onneksi talavirenkahat alla. Takaasitulles pirätettihin Mikko Keskisellä, ja mä selevisin ihimeen pienillä ostoksilla! Ostin ittelleni sukkia ja pitkikset, Lennille vähä herkkuja, anopille synttärilahajan ja Jaenon veljen ravihevoselle rintaremmin. 
Ehtoosta ku oltihin takaasi Korvalla, kävin viä kattomas Tatsia ja sitte suuntasin takaasi Kauhajoelle. Kauhajoella piti heti vaihtaa vaattehet ja mennä siivoamahan talli, jottei mee aiva yöhön asti. Ku vihiroonki pääsin kotia, olin aiva kuallu. =D

Lauantaina mä lähärin taas heti aamusta matkahan Korvalle, mentihin äiteen kans kattomahan Seinäjoelle KV-koiranäyttelyitä. Oli kyllä kiva olla kattomas, ei tarvinnu ressata aikatauluja eikä raahata sitä kauhiaa muuttokuormaa häkkiineen päivinensä! oli niin mukava ku sai kierrellä ja kattella muitaki kehiä, mutta eniten mä seurasin mm. kultaasia noutajia, saksanpaimenkoiria, dalmatiankoiria, saarloos wolfhundeja, ceskoslovenský vlcakeja ja welsh corgeja. Kaikkia hienoja setsejä siä kyllä oli! 
Tottahan mun ny piti ostaa sitte Lennille pari kunnon luuta, yks sianjalaka, keksiä ja ittelle yks helluunen kultsumagneetti ♥

 Saarloos Wolfhundeja




^Ceskoslovenský Vlcakeja


Näyttelyn jäläkehen suuntasin isseen työ ja vaihrettihin  vihiroonki talavipallot golffihin. Kyllä oli niin paljo mukavemmat ajella!


Näillä kesärenkailla ei kyllä mikää ihime, jottei pysyny tiellä. Pintaa max. 2 milliä ja pitääs olla 4 milliä.. 

Ehtoolla sitte vain possuultihin Jarnon kans, syötihin vähä hyväskää ja kattottiin telekkaria. Ja mentihin ajoos maata, ku Jarnon piti mennä aamulla navettahan ja meilloli molemmilla törkiä väsy.

Tänään on ollu aika laama päivä, päivällä kävin sitte Lennin kans vähä mettäs ja löyrettihin aika mielenkiintoonen ylläri. 

Oikialla on Lennin tassunjäläki, vasemman puoleesta jäläkiä meinasin ensi surenjäljeksi, sitte tuli mielehen karhu mutta kyllä täs on ny kallistuttu ahmahan. Mä soitan huomenna suurpetoyhdysmiehelle, jotta käyrähän kattomas ne jäljet. Seurasin täs myös Kauhajoen suurpetohavaantoja, ja ihan kiitettävästihän niiton tehty - pääasias susista, karhuusta ja ahmoosta. 
Suurpetohavaintoja voi käyrä kattomas täältä! 





Pitkästä aikaa oli kamera mukana, niin sain Lenninaattorista vähä kuvia ♥
Käytihin vielä tallilla mettäälyn jäläkehen. 


Ehtoopäivällä pelattihin Jarnon kans vähä pleikkariaki, jotaki rallipeliä prääsättihin =D

Ehtoolla veinki sitte Jarnon taas hyyppähän ja se lähti viikoksi sotimahan. Viikonloppu meni kyllä aika tympiästi, ku Jarnon piti olla töis. Mutta ens viikonlopun se lupas pyhittää meille (=  
Ny mun pitääs mennä maata, mullon aamusta heti hieroja (aijai, voin kertoa että kipiää tuloo on nimittäin niin lujaa jumis niskat ja hartiat! toki ihanaa on ku saa helepotuksen jumituksihin!) ja sitte vierähän koirat tuohon mullikselle pesuhun. Ollahan äiteen kans ny sen verran laiskoja jottei jakseta itte pestä :D eikä mun kyllä jalaat välttämättä vielä kestääsi, son kuitenki ihan kivan isoo homma ku tuota karvattia rupiat läträämähän. 
Ehtoolla meen isseen työ yöksi, mä tarviin sitä ny. Saan olla siä ihan itekseni ja antaa aikaa ittelleni ja Lennille. 
Loppuhun vielä Satun antama haaste!

1. Mihin haluaisit matkustaa ? - islanti, saksa ainaki
2. Millainen olet luonteeltasi ?
- äkkipikaanen, temperamenttinen, luotettava, rehellinen, ulospäinsuuntautunut, rento.
 3. Onko sulla lemmikkejä ? - 3 hevoosta + 2 koiraa
4. Mitä kosmetiikkatuotetta ilman et selviäisi ?
- hammasharja ja -tahna!
5. Seuraatko urheilua ?
- vain ratsastusta + raveja
6. Onko sulla lävistyksiä/tatuointeja ? Haluaisitko ?
- 3 tatuointia, lisää on kyllä tulos. sitte on korvikset
7. Tykkäätkö bilettää ?
- joooo! sitä vain onnistuu teherä niin harvoon :((
8. Lemppari tv-ohjelmasi ?
- mä katton kyllä vähä telekkaria, mutta salatut pitää aina kattua. Sitte katton joskus simpsoneita ja jotain eläintenpelastustiimejä
9. Onko suhun helppo tutustua ?
- no jos toinen osapuoli on sellaanen jotta toimitteloo kans niin on!
10. Tulevaisuudenhaaveesi ?
- osata joskus vielä ratsastaa, omistaa oma tupa ja olla naimisis (toivottavasti siis jarnon kans :D) ja olla mukavas ja hyväpalakkaases työs.
11. BMW vai Mercedes Benz ? (okei aika random:D )
  - ei kumpikaa! vw se olla pitää, tai volovo.

Tää on aika jämerä :D 
 



keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Ne opetti et kukaan ei oo suurempi sua kaikki saman arvosia

Plaah, Usva ontuu edelleen ja jalat on aikalailla limput. Oli ne ny vähä paremmat, mutta vain vähä. 

Onneksi eileen oli tosi piristävä iltapäivä Satun kans! ♥ otettihin kuvia Satusta ja Beasta johonki sen koulujuttuun, portfolioon :-) oli ihana sää ja kivat kuvaukset, ainut vaan että Beaa alako kunnolla vituttaa loppuvaihees ja sen kyllä näki naamasta x)) Me käytettihin yhtä autiomökin nurkkaaki studiona, mutta hups ei se ollukkaa autio. D:

Kuvausten jäläkehen käytihin viä tallilla, kävelytin Usvaa ja lätkiin linimentit jalakoohin. 


Tänään mulla oli sitte aamutallivuoro ja siivousvuoro, ja niiren jäläkehen menin Satun työ noitten eilisten kuvien kans ja mun maha kyllä kuoli sillä reissulla =DD ei ristus me naurettihin, oli kyllä kaikkia niin legendaarisia ilimeitä!


Mun ehdoton suosikki ♥



"Maista tätä!"

  
"Enkö mä justihin sanonu jotta nuon ei teherä!"

"Jaa, no sitte mä en osallistu kuvauksihin. Mä naamioorun oksahan. Mökö mökö."


  

Ehtoopäivästä kävin Lennin kans mettälenkillä ja törmättihin isoohin jäläkihin, ainaki tua mettällä mihinä käyrähän niin on ollu susia. 


 
ps. mä haluan tällääsen!

Mutta ny pitää heittäytyä vaakatasohon, ku lupauruun huomenna mennä viä navettahan! eli heräätys klo 5, askarehet klo 6-9 jonka jäläkehen aamutalli + tallinsiivous ja sitte ehtoopäivällä viä askarehet. Sommoro!

 

maanantai 22. lokakuuta 2012

Hilipatipippan

Hupsis, taas vierähti melekeen viikko erellisestä kirjootuksesta. 
Nojaaaaaa! Mä voisin lyhyesti kertua viime viikosta, kuvilla. 

Tämä tunne on aika usiana aamuna. 

Ja tämä lähes joka päivä. 

Oon viime aikoona nukkunu aika huonosti, ja nähäny aiva vammaasia unia. 

Meiltä vois hyvin orottaa tälläästä. 

Tämän tempun molisin voinu teherä jo ajat sitte.

Mullon valokuvausilimootus S-marketin seinällä, ja joku helevetin idiotti oli menny siihen rustaalemahan jatkoromaania. Voi vittu mä sanon, jos se tyyppi tulis mua vastahan niin ei enää äiteensäkkää tunnistaasi. Mun niin kiehahti tuo. MUR.

Keskiviikkona olin korvalla maalaamas kopin loppuhun, ja ny tänään maanantaina uusittihin lastaussillan jouset. 

Ennen... 


Rautaosat maalattuna ja kuivumas.. :) 
 
  
Koppi valamis! Lastaussillan jouset vaihrettu, poikkipuut uupuu vielä. 

Torstaina oltihin Satun kans tallilla, Usvalla oli ihan sikana virtaa ja lopuuksi sitte irtojuoksutettiinki sitä ja kyllä se päästeli. 
Ehtoolla Jarno tuli lomille ja possuultihin vain, oltihin kotona ja rauhootuttihin. 

Perjantaina aamusta tein tallihommat, siivosin auton ja lähärin seinäjoelle. Nappasin isseen kyyttihin ilimajoelta ja ajettihin käyttöautolle, golffi sai käyttöhuollon + muuta tarpeellista tuli tehtyä. Nyt pitääs repäästä ainaki 400e jostaki, eres olis vasemman vetonivelen + pyöränlaakerin vaihto... (tänään ku tulin korvalta, nivel repsahti osittain irti kesken ajon.. voin kertoa että kokemus oli aika mielenkiintoonen!)

Lauantaina oli mun synttärit, jee. Muutama pieni lahja, ja sitte Lennin kans mettälenkille. Oli niin hieno ilima! Hain lennille hirvenluitaki, mutta sei tykänny niistä. Oikeen prinsessa. =D
Ehtoopäivästä mentihin Sallan kans tallille ja ratsastin Usvalla iliman satulaa (teen sitä toooosi harvoon, sen selekä on niin niin pyöriä jottei siä voi pysyä!) ja laitoon satulahuovan loimivyöllä ja varooksi vielä kaulanarun, ku tuon mun jalakaleikkauksen jäläkehen mun tasapaino on ollu vielä huonompi ku ennen leikkausta. Tohoriin mä sitte ravata ja laukatakki, ja pysyyn kyytis (= Lopuuksi irtojuoksutettihin ja hypytettiin pari kertaa. 

~ 75cm

Tallijuttujen jäläkehen ajeltihin Jarnon kans ilimajoelle, pirätettihin korvalla syndekaakulla ja sitte mentihin paljuulemahan. Oli kyllä mukava ehtoo, kiitokset asianomaasille!

Riikka siskoseni ♥ aina yhtä kauniita XDD

Sunnuntaina sitte ku oltihin selevitty niin käytihin mumman tykönä seinäjoella, sain siltä lapaset ja villasukat ♥ mumman tekemät on parhaita =)
Kauhajoella sitte Jarno meni töihin ja mä menin ratsastamahan. Ihan perusjuttuja kentällä tehtihin. 
Kokeeltihin Jarnon veljen ja sen likkakaverin kans ajaa Jarnon hevoosta (ranskalaanen lv) jolla on ollu aika pitkä tovi taukoa tuosta juoksijanammatista, siis treenattu sillä on muttei kilipaa ajettu. Valjastus meni hyvin ja kaikki ok, mutta ikinä ku kuski istuu kärryylle niin tamma nousi pystyhyn. Siinä se hetken keuliskeli, mutta sitte onneksi rauhoottuu ja päästihin liikkehelle. Me siis Lauran kans talutettihin tammaa molemmin puolin. 
Päästihin yhyrelle pellolle ja oli aikeis kiertää siä pellos rinki, ja sitte toinen rinki mentääs niin jotta me tullahan vain vieres mutta otetahan narut irti jottei taluteta enää. No, ei me päästy sitä ensimmäästäkää rinkiä viä loppuhun ku tamma rupes siinä sotkemahan jotaki ja lopputulos oli se jotta se hyppäs kynttilänä pystyhyn ja siitä seljuun aisojen välihin. Onneksi oli märkä, pehemoonen pelto alla, ja se rauhoottuu sitte siinä sen verran jotta antoo irroottaa ittensä valjahista (toki mahavyö piti katkaasta puukolla, jotta se saatihin auki). Tamma ei ontunu tai mitää ku nousi ylös, pyöritteli vain häntäänsä ja tanssahteli ja siinä huomattihin jotta kappas vain, kiimashan se on. En tiä, olisko pelästyny hirviä sitte, ku myöhemmin Jarno sanoo että noli siinä lähellä pellolla paalaamas niin siä oli ollu pellonreunas 8 hirven lauma. Tierä sitte mikä repi tamman suolta.

Tänään maanantaina sitte menin aamupäivästä tallille, ja laitoon Usvan kuntohon. Lähärettihin maaston kautta raviradalle käymäs. Huomas jottei olla hetkehen oltu maastos, ku Usva niin kyttääli kaikkia ja vahtas ihimisiä. =D
Radalla meni hyvin, ja saatihin yleesöäki, mutta ratsastajan vaihtues Usva kokeeli vähä jallittaa toista ratsastajaa ja tuli radalta pihalle reippahas vauhris -> liukastuu ja melekeen istuu. Tämän jäläkehen se kyllä käveli ok, ei ontunu tms. Nyt ehtoolla ontuu ja jaloos reilusti nestettä... Toivottavasti menis linimentillä & kävelytyksellä ohi, jottei tarvisi eläinlääkäriä soittaa. Meinaan nyt ei oo kyllä yhtää rahaa!
Ehtoopäivästä lähärin käymäs korvalla, hain tuon kopin kotia ja täs oon ny sitte vain dataallu oikeen urakalla... jos sitä menis ny maata, ja toivoos jotta sais nukuttuaki. 

Voi vitonki, pihalla tuloo vettä. Ja lujaa tulooki! Hngh.  

Cassiksella ajamas :-) Onneksi tämä tammamamma on unelma ajaa, rauhallinen tapaus. Toki on ajettu kilipaa, jotta tietää kyllä mikä on homman nimi!

 

 

tiistai 16. lokakuuta 2012

Hevoselle ensin heinät, sitten miehelle mitä löytyy

Juuuuuus on taas venähtäny tuo kirjootusväli.
Ensinnäki olin siä parturis! tykkäääään tästä tukasta.

Mä sain tällääsen hianon letinki ♥

Perjantina olin Usvan kans estekurssilla Dimonas, ja meni kyllä yllättävän hyvin! vaikka Usvalla olki virtaa, niin mä yllätyyn silti sen hyppäämisestä tosi positiivisesti. Mentihin 3 esteen sarjaa, ensi oli innari ja sitte pari laukkaa ja pysty. Usva tajus sen innarin heti, vaikka mä olin aiva varma jotta se joko yrittää mennä koko homman yhyrellä loikalla tai sitte se vain juoksoo läpi.
Ehtoolla saatihin Sallan kans idis, jotta mennähän käymäs krouvis yksillä. No, ku paikalle päästihin niin kappas vaan selevis jotta siä esiintyy hunksit. Jäätihin sitte piruuttansa niitä kattomahan :D Emmä ny tierä, ei ny ollu paska häävi esitys.

Lauantaina oli isseelle yötä ja olin paljuuttelemas, oliko vähä ihanaa lillua 5 tuntia siä sangos ♥
Ihania ihmisiä ja hyvinhuolehdittu nesteytys, kotimatkalla grilli ♥

  
Riikka ♥

Sunnuntaina suuntasin sitte kuvaamahan syksyn viimeesiä kisoja myllykylähän. Kysehes oli koulukisat.
Hienoja hevoosia, mut ihan helevetin kylymä keli! ja tietysti mulla jäi pipo ja hanskat kotia. 

Tiina-Liisa Vaskivuori & My Only One (mun ensirakkaus hevoosis! ♥)

Annette Mäki-Paavola & Celtas Quillabamba


Maanantaina menin uurestansa issehen työ, tarkootus oli vaihtaa öljyt ja suodatin muttei löyretty sitte sopivaa öljyä, ja huomattihin jotta käyttöautolla on joku tarjoushuoltohomma joten issee soitti sinne, ja mä vien ny perjantaina auton sitte sinne ja siä hoiretahan homma. 
Kuitenki isseen kans katteltihin mulle uuret lasinpyyhkijät etehen ja taakse, ja vaihrettihin pari pimennyttä polttimoa. Oli kivaa laatuaikaa ja saatihin parit hyvät naurut siinä töitten aikana :'''D mulla on maailman ihanin iskä ♥

Eileen sitte tulin aamulla isseen tyköä korvalle ja otin hevooskoppini käsittelyhyn. Kravasin vanhat maalit sisäpuolelta pois, irroottelin kaikki rautaosat ja siivosin moskat kopista. Maalasin sisäpuolen kertaallensa valakoosella vesiliukoosella maalilla, ja rautaosat mattamustalla spraymaalilla. Reviin lastaussillasta sen prklehen revennehen käytävämaton veks, ja tänään meen jatkamahan töitä. Tieros siis maalaus toisehen kertahan, kopin sisällä olevan valon paikkaa aion siirtää vähä ja yritän kattella lastaussiltahan poikkipuut kumimaton päälle. 



Pistän sitte myöhemmin kuvia, jotta miltä koppi näyttää maalauksen jäläkehen. Isseepuoli kehu jotta niinku sairaala, jotta tuosta tuloo sairaskuljetus. :D 
Muttaaaa ny tää lähtis aamutallihin ja tallia siivuamahan arkimarketin kautta, pitää hakia läskipalloolle vähä rehua ♥