maanantai 22. lokakuuta 2012

Hilipatipippan

Hupsis, taas vierähti melekeen viikko erellisestä kirjootuksesta. 
Nojaaaaaa! Mä voisin lyhyesti kertua viime viikosta, kuvilla. 

Tämä tunne on aika usiana aamuna. 

Ja tämä lähes joka päivä. 

Oon viime aikoona nukkunu aika huonosti, ja nähäny aiva vammaasia unia. 

Meiltä vois hyvin orottaa tälläästä. 

Tämän tempun molisin voinu teherä jo ajat sitte.

Mullon valokuvausilimootus S-marketin seinällä, ja joku helevetin idiotti oli menny siihen rustaalemahan jatkoromaania. Voi vittu mä sanon, jos se tyyppi tulis mua vastahan niin ei enää äiteensäkkää tunnistaasi. Mun niin kiehahti tuo. MUR.

Keskiviikkona olin korvalla maalaamas kopin loppuhun, ja ny tänään maanantaina uusittihin lastaussillan jouset. 

Ennen... 


Rautaosat maalattuna ja kuivumas.. :) 
 
  
Koppi valamis! Lastaussillan jouset vaihrettu, poikkipuut uupuu vielä. 

Torstaina oltihin Satun kans tallilla, Usvalla oli ihan sikana virtaa ja lopuuksi sitte irtojuoksutettiinki sitä ja kyllä se päästeli. 
Ehtoolla Jarno tuli lomille ja possuultihin vain, oltihin kotona ja rauhootuttihin. 

Perjantaina aamusta tein tallihommat, siivosin auton ja lähärin seinäjoelle. Nappasin isseen kyyttihin ilimajoelta ja ajettihin käyttöautolle, golffi sai käyttöhuollon + muuta tarpeellista tuli tehtyä. Nyt pitääs repäästä ainaki 400e jostaki, eres olis vasemman vetonivelen + pyöränlaakerin vaihto... (tänään ku tulin korvalta, nivel repsahti osittain irti kesken ajon.. voin kertoa että kokemus oli aika mielenkiintoonen!)

Lauantaina oli mun synttärit, jee. Muutama pieni lahja, ja sitte Lennin kans mettälenkille. Oli niin hieno ilima! Hain lennille hirvenluitaki, mutta sei tykänny niistä. Oikeen prinsessa. =D
Ehtoopäivästä mentihin Sallan kans tallille ja ratsastin Usvalla iliman satulaa (teen sitä toooosi harvoon, sen selekä on niin niin pyöriä jottei siä voi pysyä!) ja laitoon satulahuovan loimivyöllä ja varooksi vielä kaulanarun, ku tuon mun jalakaleikkauksen jäläkehen mun tasapaino on ollu vielä huonompi ku ennen leikkausta. Tohoriin mä sitte ravata ja laukatakki, ja pysyyn kyytis (= Lopuuksi irtojuoksutettihin ja hypytettiin pari kertaa. 

~ 75cm

Tallijuttujen jäläkehen ajeltihin Jarnon kans ilimajoelle, pirätettihin korvalla syndekaakulla ja sitte mentihin paljuulemahan. Oli kyllä mukava ehtoo, kiitokset asianomaasille!

Riikka siskoseni ♥ aina yhtä kauniita XDD

Sunnuntaina sitte ku oltihin selevitty niin käytihin mumman tykönä seinäjoella, sain siltä lapaset ja villasukat ♥ mumman tekemät on parhaita =)
Kauhajoella sitte Jarno meni töihin ja mä menin ratsastamahan. Ihan perusjuttuja kentällä tehtihin. 
Kokeeltihin Jarnon veljen ja sen likkakaverin kans ajaa Jarnon hevoosta (ranskalaanen lv) jolla on ollu aika pitkä tovi taukoa tuosta juoksijanammatista, siis treenattu sillä on muttei kilipaa ajettu. Valjastus meni hyvin ja kaikki ok, mutta ikinä ku kuski istuu kärryylle niin tamma nousi pystyhyn. Siinä se hetken keuliskeli, mutta sitte onneksi rauhoottuu ja päästihin liikkehelle. Me siis Lauran kans talutettihin tammaa molemmin puolin. 
Päästihin yhyrelle pellolle ja oli aikeis kiertää siä pellos rinki, ja sitte toinen rinki mentääs niin jotta me tullahan vain vieres mutta otetahan narut irti jottei taluteta enää. No, ei me päästy sitä ensimmäästäkää rinkiä viä loppuhun ku tamma rupes siinä sotkemahan jotaki ja lopputulos oli se jotta se hyppäs kynttilänä pystyhyn ja siitä seljuun aisojen välihin. Onneksi oli märkä, pehemoonen pelto alla, ja se rauhoottuu sitte siinä sen verran jotta antoo irroottaa ittensä valjahista (toki mahavyö piti katkaasta puukolla, jotta se saatihin auki). Tamma ei ontunu tai mitää ku nousi ylös, pyöritteli vain häntäänsä ja tanssahteli ja siinä huomattihin jotta kappas vain, kiimashan se on. En tiä, olisko pelästyny hirviä sitte, ku myöhemmin Jarno sanoo että noli siinä lähellä pellolla paalaamas niin siä oli ollu pellonreunas 8 hirven lauma. Tierä sitte mikä repi tamman suolta.

Tänään maanantaina sitte menin aamupäivästä tallille, ja laitoon Usvan kuntohon. Lähärettihin maaston kautta raviradalle käymäs. Huomas jottei olla hetkehen oltu maastos, ku Usva niin kyttääli kaikkia ja vahtas ihimisiä. =D
Radalla meni hyvin, ja saatihin yleesöäki, mutta ratsastajan vaihtues Usva kokeeli vähä jallittaa toista ratsastajaa ja tuli radalta pihalle reippahas vauhris -> liukastuu ja melekeen istuu. Tämän jäläkehen se kyllä käveli ok, ei ontunu tms. Nyt ehtoolla ontuu ja jaloos reilusti nestettä... Toivottavasti menis linimentillä & kävelytyksellä ohi, jottei tarvisi eläinlääkäriä soittaa. Meinaan nyt ei oo kyllä yhtää rahaa!
Ehtoopäivästä lähärin käymäs korvalla, hain tuon kopin kotia ja täs oon ny sitte vain dataallu oikeen urakalla... jos sitä menis ny maata, ja toivoos jotta sais nukuttuaki. 

Voi vitonki, pihalla tuloo vettä. Ja lujaa tulooki! Hngh.  

Cassiksella ajamas :-) Onneksi tämä tammamamma on unelma ajaa, rauhallinen tapaus. Toki on ajettu kilipaa, jotta tietää kyllä mikä on homman nimi!

 

 

2 kommenttia:

  1. joo mitä helvettiä joku vitun kakara menny tuohon rustaalemaan? Toinen hyvää hyvyyttä tarjoo kuvia .. kyllä mua kans kiukuttaa !
    vähä kiva tuo koppero ! c:

    ♥julia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö kuule!! joku sellaanen joka luuloo olevansa hauska, käsialasta näköö jotta kysees on joku vanhempi ihiminen.. joku muka aikuunen! sais vetää pussin päähänsä.

      Ja kiitti! =)

      Poista